OREINT

Den lokala organisationen OREINT, Organization for Research and Extension of Intermediate Technology, är LINFs samarbetspartner i Sierra Leone. Den är registrerad som en lokal NGO (Non Governmental Organization). OREINT grundades 1985 av Sullay Kamara. 1994–2007 var Bernard Conteh-Barrat ansvarig för organisationen. Idag är Edward Kargbo ansvarig för organisationen.

Som de flesta lokala NGOs arbetar OREINT med landets utveckling. Det kan gälla arbeten som att bygga brunnar, starta mikrolånsprojekt, yrkesskolor eller trädplantering. De renoverar skolor och håller utbildning för befolkningen. Projekten är främst fokuserade på utveckling av jordbruk, infrastruktur på landsbygden, yrkesträning, mikrokrediter, inkomstgenerering, Hälso- och miljöutbildning, samt trädplantering i byar.

OREINTs vision är att vara verksam inom utveckling och miljö genom att bistå med teknisk assistans till kommuninitiativ. OREINT har samarbetat med många olika europeiska och amerikanska organisationer såsom UNICEF, Cause Canada, Plan International, men också inhemska statliga organisationer.