Fadderbarn i Ropolon

7 kronor om dagen gör skillnad

Varför behövs fadderverksamheten?

Under de 10 år som inbördeskriget i Sierra Leone pågick, förstördes många skolor och skolundervisningen fungerade endast sporadiskt. Många barn fick under dessa år ingen möjlighet att gå i skolan. I byn Ropolon är alla vuxna analfabeter och endast ett fåtal barn gick i skolan när LINF började arbeta med byn. Idag stöds ett femtiotal barn av faddrar i Sverige. Projektet stöder inte bara enskilda barn utan finns till för familjerna i byn och många av familjerna skickar idag alla sina barn till skolan.

Du kan vara med och bidra till förändring

När du blir fadder för ett barn i Ropolon går din insats till skolavgifter, skoluniform, skolmaterial och annat som behövs för att möjliggöra skolgång. Under vissa år med dåliga skördar, får familjerna också en säck ris. Dessutom betalar LINF sjukvård och mediciner i de fall det behövs. Det är viktigt att alla familjer känner sig delaktiga i projektet och därför har vi sett till att åtminstone ett barn från varje familj är med i projektet.

Barn i olika åldrar kostar olika mycket. Därför går din insats till en gemensam pott för att vi ska kunna föra så många barn som möjligt upp till högre studier.

Du kan göra skillnad!

För endast cirka 7 kronor om dagen (200 kronor i månaden) kan du vara en av dem som ger ett barn möjlighet att gå i skolan. Lindholmens Internationella Förenings arbete är unikt eftersom föreningen arbetar på ideell basis och administrerar arbetet utan några kostnader. På plats har vi en koordinator som följer upp barnens närvaro i skolan och deras studieresultat. Genom att vi har en nära kontakt med byn kan du som fadder snabbt få reda på hur det går för ditt barn, eller vad som händer i byn.

Betalning görs till Lindholmens Internationella Förening pg 280797-2.
Genom att vara fadder bidrar du till att fler barn får möjlighet att gå i skolan. Här kan du läsa mer om hur du går till väga. Eller sätt in ditt bidrag direkt på pg 280797-2, märk din betalning med ditt namn.skolan-makabu